Wij doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk te starten met hulp en een zo goed mogelijke inschatting van de wachttijd te maken. Helaas is de wachttijd van verschillende factoren afhankelijk en daarom lastig om goed in te schatten. De werkelijke wachttijd kan daarom afwijken. Hieronder staan de meest actuele schattingen van de wachttijd.

Locatie Wijhe (18-)
Momenteel is de wachttijd in Wijhe ongeveer 16 weken.

Locatie Zwolle (18-)
Momenteel is de wachttijd in Zwolle ongeveer 22 weken.

LET OP aanmeldstop 18+ : in verband met de lange wachtlijst is er op dit moment een aanmeldstop voor jongvolwassenen. 

Tijdens de intake zullen wij bespreken wat de hulpvraag is en stellen wij samen een plan op voor een vervolg. Dit betekent doorgaans dat wij starten met diagnostisch onderzoek. Begrijpen wij de klachten goed en is duidelijk welke behandeling passend is, dan starten wij uiteraard direct. Wilt u uw kind bij Yarin Jeugdhulp aanmelden? Lees hier hoe u dit kunt doen.

Bijgewerkt op vrijdag 1 juli 2022.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons. Bent u 18 jaar of ouder, u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).’