Wij doen ons uiterste best om zo spoedig mogelijk te starten met hulp en een zo goed mogelijke inschatting van de wachttijd te maken. Helaas is de wachttijd van verschillende factoren afhankelijk en daarom lastig om goed in te schatten. De werkelijke wachttijd kan daarom afwijken. Hieronder staan de meest actuele schattingen van de wachttijd.

Locatie Wijhe (18-)
Momenteel bedraagt onze wachttijd in Wijhe ongeveer 12 weken.

Locatie Zwolle (18-)
Momenteel bedraagt onze wachttijd in Zwolle ongeveer 12 weken

Yarin.Online (18+)
(Jong)volwassenen kunnen terecht bij yarin.online voor een online behandeling (BGGZ). Kijk voor meer informatie op www.yarin.online.

Tijdens de intake zullen wij bespreken wat de hulpvraag is en stellen wij samen een plan op voor een vervolg. Dit betekent doorgaans dat wij starten met diagnostisch onderzoek. Begrijpen wij de klachten goed en is duidelijk welke behandeling passend is, dan starten wij uiteraard direct. Wilt u uw kind bij Yarin Jeugdhulp aanmelden? Lees hier hoe u dit kunt doen.

Bijgewerkt op dinsdag 5 maart 2024

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons. Bent u 18 jaar of ouder, u kunt uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).’