Yarin biedt jeugdhulp in de regio IJsselland en Midden IJssel / Oost Veluwe

Yarin biedt kosteloos en vrijblijvend een eerste kennismakingsgesprek. Of en hoe de zorg wordt vergoed hangt af van onder andere de leeftijd van de jeugdige (18+ of 18-).  De regelingen zijn ingewikkeld en veranderen vaak. Yarin Jeugdhulp informeert u graag vooraf wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Yarin biedt ondersteuning in de regio IJsselland en Midden IJssel / Oost Veluwe.

18-

Vanaf januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Yarin Jeugdhulp heeft een contract afgesloten met de regio IJsselland en Midden IJssel / Oost Veluwe. Dit betekent dat de hulp die Yarin biedt aan jeugdigen tot 18 jaar vergoed wordt wanneer de jeugdige woonachtig is in een van deze regio’s (uitgezonderd de gemeente Hardenberg vanaf 2023). Voor de gemeente Deventer, Apeldoorn en Zutphen kan een verwijzing alleen via het jeugdteam gedaan worden.

18+

De zorg die Yarin biedt valt onder de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet. Of de zorg door de zorgverzekeraar wordt vergoed hangt af hoe en waar u verzekerd bent. In 2019 heeft Yarin een contract afgesloten met de meeste zorgverzekeraars. Dit betekent dat de zorg volledig wordt vergoed. Wanneer Yarin geen contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar, dan wordt meestal het grootste gedeelte alsnog vergoed. U betaalt dan het afgesproken tarief eerst zelf en dient de rekening achteraf in bij uw zorgverzekeraar. Yarin Jeugdhulp informeert u graag vooraf wat de mogelijkheden zijn. Houdt u rekening met uw eigen risico van (minimaal) €385,- ? Een overzicht van de tarieven in de Basis GGZ vindt u hier (tarieven 2023).