Vrijblijvend kennis maken? Yarin biedt jeugdhulp in de regio IJsselland

Yarin biedt kosteloos en vrijblijvend een eerste kennismakingsgesprek. Of en hoe de zorg wordt vergoed hangt af van onder andere de leeftijd van de jeugdige (18+ of 18-).  De regelingen zijn ingewikkeld en veranderen vaak. Yarin Jeugdhulp informeert u graag vooraf wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Een individuele afspraak bij Yarin Jeugdhulp duurt ongeveer vijfenveertig minuten en kost €101,-. Yarin biedt ondersteuning in de regio IJsselland die valt binnen de generalistische Basis GGZ (BGGZ).

18-

Vanaf januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Vanaf 1 januari 2018 heeft Yarin Jeugdhulp een contract afgesloten met de regio IJsselland. Dit betekent dat de hulp die Yarin biedt aan jeugdigen tot 18 jaar vergoed wordt wanneer de jeugdige woonachtig is in: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. 

18+

De zorg die Yarin biedt valt onder de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet. Of de zorg door de zorgverzekeraar wordt vergoed hangt af hoe en waar u verzekerd bent. In 2019 heeft Yarin een contract afgesloten met de meeste zorgverzekeraars. Dit betekent dat de zorg volledig wordt vergoed. Wanneer Yarin geen contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar, dan wordt meestal het grootste gedeelte alsnog vergoed. U betaalt dan het afgesproken tarief eerst zelf en dient de rekening achteraf in bij uw zorgverzekeraar. Yarin Jeugdhulp informeert u graag vooraf wat de mogelijkheden zijn. Houdt u rekening met uw eigen risico van (minimaal) €385,- ? Een overzicht van de tarieven in de Basis GGZ vindt u hier.

Afzeggen?

Indien een afspraak onverhoopt niet door kan gaan, dient dit minimaal 24 uur van te voren doorgegeven te worden per mail of telefoon. Bij het niet tijdig afmelden wordt €25,- in rekening gebracht.

Informeer naar de mogelijkheden:

info@yarin.nl